loading...
سایت عاشقانه رویای تلخ
آخرین ارسال های انجمن
fouad-abdi بازدید : 401 چهارشنبه 21 بهمن 1394 نظرات (0)

 

http://up.royayetalkh.ir/view/1627177/

زیبایی مو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در زیبایی چهره تأثیر مستقیم می‌گذارد اما باید در نظر داشت این زیبایی تابع جنس و حالت مو می‌باشد

 

برخی از موها دارای حالتی زشت و زننده هستند و به اصطلاح دارای حالت‌های مجعد، وز دار و و همواره بانوان در تلاش هستند حالت آن‌ها را تغییر دهند در این میان برخی از بانوان استفاده از اتوهای مو را در پیش می‌گیرند که اصلا انتخاب مناسبی نیست و صاف شدن مو توسط آن‌ها ماندگار نبوده و حتی سبب آسیب شدید به مو می‌شود. 
۱- استفاده‌ی درست از نرم کننده‌ها
استفاده از نرم کننده‌ها ممکن است روشی سریع برای دستیابی به موهایی زیبا باشد اما استفاده‌ی نادرست از این محصول می‌توانند سبب زشتی موهایتان شود. برای انتخاب نرم کننده مناسب می‌بایست ابتدا جنس موهای خود را در نظر گیرید و متناسب با آن نرم کننده معتبری تهیه کنید؛ از انتخاب نرم کننده های بی نام و نشان به شدت به پرهیزید. هنگام استفاده از نرم کننده‌ها دقت داشته باشید که این ماده فقط باید بر روی ساقه‌ی موها مالیده شود و در انتها باید موها را به طور کامل شستشو دهید تا ذره ای نرم کننده باقی نماند. 
۲- در محیط مرطوب توقف ممنوع!
محیط‌های مرطوب سبب وز شدن موها می‌شوند. همچنین در نظر داشته باشید رطوبت هوا به مجعد شدن موها کمک بیشتری می‌کند. تا جای ممکن سعی کنید در محیط‌های مرطوب نمانید. 
۳- گرفتن سشوار در نزدیکی موها ممنوع
به طور معمول برای حالت دادن به موها از سشوار استفاده می‌شود اما باید در نظر داشت حالت گرفتن موها به واسطه حرارت شدیدی است که تولید می‌کند و این حرارت و گرمای شدید سبب خشک شدن مو شده و در نتیجه از طول عمر و دوام مو کاسته می‌شود. به همین دلیل سعی کنید تا جای ممکن از سشوار و دیگر وسایل خشک کننده استفاده نفرمایید. البته در شرایطی که چاره‌ای جز استفاده از سشوار برایتان نمانده بود حتماً توسط آبپاش موهای خود را مرطوب کنید تا از شدت صدمات وارده به حد قابل توجهی کاسته شود. 
۴- زیادی شانه نکشید
اگر شما واقعاً می‌خواهید موهای زیبایی داشته باشید پس زیاد آن‌ها را شانه نکشید. برایتان عجیب است نه!؟ بگذارید با یک مثال قضیه را روشن‌تر کنم. حتماً شما هم پس از جلد کردن هدایای خود توسط کاغذ کادو برای زیباتر شدن آن از روبان استفاده کرده‌اید، حال یک سئوال!؟ شما برای فر دار کردن این روبان چه کرده‌اید؟ بله درست است شما روبان را بین دندانه های شانه گذاشته‌اید و او را محکم به دندانه‌ها کشیده‌اید؛ شاید از روش‌های دیگری استفاده کرده باشید ولی این روش و روش استفاده از قیچی معمول‌تر است. حال متوجه اصرار ما مبنی بر کم شانه کشیدن شدید!؟ پیشنهاد ما به شما استفاده از شانه های دندانه درشت و یا حتی استفاده از انگشتان دستتان است. با استفاده از انگشتان دست یا شانه‌هایی با دندانه های درشت موهای شما می‌توانند آزادنه حالت بگیرند و تحت فشار نباشند در این صورت خوش فرم‌تر خواهند شد. 
۵- جنس بالشت خود را بررسی کنید
از رو بالشتی‌هایی با جنس ساتن به شدت حذر کنید. پارچه های ساتنی سبب اصطکاک شدید موهایتان شده و همین عامل موجب می‌شود موهایتان شکسته شده و از حالت معمول خود خارج شوند. پیشنهاد ما به شما استفاده از تترون، مخمل و برای رو بالشتی هایتان هست. 
منبع: 
آرایشیک

m.r.arash بازدید : 307 یکشنبه 15 تیر 1393 نظرات (0)

علل برداشتن رحم در زنان
هیسترکتومی روشی است که در آن قسمتی از رحم یک زن و یا تمام آن با عمل جراحی برداشته می‌شود.
از علل شایع برداشتن رحم، خونریزی های نامنظم رحمی است که در سنین بالای ۴۰ سالگی، بیشتر پیش می آید. این بیماری که به دلایل مختلف پیش می آید، اغلب با مصرف داروهای مناسب درمان می شود، اما گاهی خونریزی با درمان های مرسوم بهبود نمی یابد یا به دلیل بیماری های دیگری مثل دیابت و فشار خون، امکان درمان دارویی مناسب وجود ندارد و به جراحی متوسل می شویم.

از علل دیگر جراحی برداشتن رحم، افتادگی شدید رحم یا مثانه است که با جراحی معمول، افتادگی قابل درمان نیست. در این موارد به جز علایم ادراری، بیمار از دردهای شدید لگنی که علت دیگری برای آن یافت نمی شود هم شکایت دارد که با این جراحی از شدت دردها کاسته می شود.

دردهای لگنی به دلیل وجود واریس یا اختلالات عروقی دیگر در وریدهای لگنی هم ایجاد می شود که گاهی به دلیل شدت درد و پاسخ نگرفتن از مصرف مسکن ها، جراحی برداشتن رحم توصیه می شود، البته این روش درمانی چندان مفید نیست.
از مشکلات دیگری که منجر به جراحی رحم می شود، می توان به بدخیمی ها یا سرطان های رحم، دهانه رحم یا تخمدان ها اشاره کرد.

بیماری دیگری که به برداشتن رحم و تخمدان ها منجر می شود، بیماری اندومتریوز است. در این بیماری بافت داخلی رحم در لگن یا روی تخمدان ها، لوله ها یا روده ها رشد می کند و موجب دردهای شدید لگنی بخصوص چند روز قبل از شروع قاعدگی می شود.

از علل دیگر، دردهای شدید زمان عادت ماهانه است که به درمان های دارویی پاسخ نمی دهد و تنها راه باقیمانده، جراحی است.

در عفونت های لگنی شدید که منجر به ایجاد آبسه در تخمدان می شود، در مواردی که با آنتی بیوتیک نتوان جان بیمار را نجات داد، اقدام به جراحی می کنیم.
از بیماری های دیگر رحمی می توان به آدنومیوز اشاره کرد. در این بیماری خانم میانسال با خونریزی های طولانی و درد شدید در دوران قاعدگی مراجعه می کند. چنانچه این بیماری تشخیص داده شود، درمان دارویی ندارد و در نهایت تنها راه درمان، جراحی و برداشتن رحم است.
پزشک زنان در موارد اورژانسی مانند خونریزی شدید پس از زایمان نیز مجبور به خارج کردن رحم برای کنترل خونریزی است و هدف نجات جان مادر است.

hhh4753 علل برداشتن رحم در زنان

انواع روش های برداشتن رحم
به سه روش می توان رحم را برداشت:
اول از راه شکم که با برش شکمی انجام می شود.
دوم از راه واژن که بدون برش شکمی کار انجام می شود و روش بسیار خوبی است که میزان عوارض آن از جراحی شکمی کمتر است.
سوم روش لاپاراسکوپ (جراحی با حداقل برش) که در بیماران خاص قابل انجام است و مزایای خاص خودش را دارد.
بهترین روش، جراحی از طریق واژن است که در صورتی که بیمار شرایط آن را داشته باشد، انجام می شود.

 مراقبت پس از عمل برداشتن رحم
۱- داروهای تجویز شده توسط پزشک را استفاده نمایید.

۲- اگر پانسمان شما ضد آب است، دوش گرفتن کوتاه مدت و ایستاده مجاز است و اگر ضدآب نیست تا سه روز نباید با آب تماس پیدا کند.
۳- روز سوم، پانسمان روی زخم را بردارید و پس از یک دوش کوتاه و ایستاده، زخم محل عمل را با شامپو و ترجیحا شامپو بچه بشویید و با سشوار خشک کنید. از این به بعد باید روزانه زخم شسته و خشک گردد.
۴- بین روزهای ۷ تا ۱۰ پس از عمل، به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
۵- اگر نمونه رحم شما به آزمایشگاه ارسال شده است، جواب آن را از آزمایشگاه بگیرید و به پزشک معالج خود نشان دهید.
۶- در صورت بروز هر گونه تب، تورم، ترشح و کبودی موضع عمل یا خونریزی واژینال، پزشک خود را مطلع سازید.
۷- در روزهای اول پس از عمل، پیاده روی در داخل منزل را فراموش نکنید.
۸- یبوست می تواند برای شما خطرآفرین باشد. بنابراین با رژیم غذایی مناسب یا خوردن ملین از یبوست پرهیز کنید.
۹- از انجام کارهای سنگین و برداشتن بار سنگین، تا دو ماه پس از عمل خودداری کنید.
۱۰- حداقل تا ۴۰ روز از نزدیکی با همسر خود پرهیز کنید.
۱۱- ویزیت مجدد شما ۴۰ روز پس از عمل و قبل از شروع فعالیت های معمولی و نزدیکی با همسر است.

خطرات عمل جراحی هیسترکتومی
هیسترکتومی معمولا بسیار بی‌خطر است. اما در هر عمل جراحی عوارضی ممکن است رخ دهد.لخته شدن خون در رگ‌ها، عفونت، خونریزی شدید و حساسیت به داروهای بیهوشی، برخی از شایع‌ترین عوارض جراحی هستند.

عوارض احتمالی دیگر نیز عبارتند از:
- آسیب مجاری ادرار، مثانه یا مقعد در طول جراحی که ممکن است برای ترمیم آن، به جراحی اضافی نیاز پیدا شود.
- فقدان عملکرد طبیعی تخمدان، باعث کاهش سطح استروژن و خشکی واژن می‌شود.
- شروع زودرس علایم یائسگی به‌دلیل برداشتن تخمدان
- تشکیل بافت اسکار و چسبندگی‌های شکمی
هیسترکتومی برای خانم‌هایی مطلوب است که دیگر قصد بچه‌دار شدن ندارند و از به‌کاربردن درمان‌های بی‌نتیجه و متعدد هم خسته شده‌اند.

عوارض برداشتن رحم
-بر خلاف تصور عموم مردم، برداشتن رحم هیچ تاثیری در کاهش میل جنسی ندارد.

-رحم هیچ نقشی در آمیزش جنسی ندارد و فعالیت جنسی بیمار پس از برداشتن رحم به طور طبیعی حفظ می شود.

-همچنین ارتباطی بین برداشتن رحم با افزایش فشار خون و ازدیاد وزن وجودد ندارد. این تغییرات پس از سن ۴۵ سالگی و در سنین یائسگی ایجاد می شود و با توجه به اینکه اغلب برداشتن رحم نیز در این سنین اتفاق می افتد، بیماران به اشتباه این مشکلات را به برداشتن رحم نسبت می دهند، در حالی که این عوارض ارتباطی با این عمل جراحی ندارد.

ولی تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد زنانی که با عمل جراحی، رحمشان را در می آورند، در مقایسه با سایر زنان ازافسردگی بیشتری رنج می برند. زنانی که تحت عمل هیستروکتومی قرار می‌گیرند، با عوارض دوران یائسگی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند که از مشخصه بارز آن، تغییرات محسوس خلق و خو است.

قبل از برداشتن رحم، مشورت کنید
بعد از برداشتن رحم ممکن است احساس کمبود کنید و ناراحت باشید از اینکه دیگر نمی‌توانید بچه‌دار شوید. از طرفی شما در می‌یابید که علایم شما برطرف شده و احساس بهبود و شانس ادامه زندگی را دارید. تسکین علایم می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تاثیر بسیاری بگذارد.

برای غلبه بر ناراحتی و پشیمانی بعد از عمل، بهترین راه، اطمینان از انتخاب صحیح است. در یک کفه ترازو علل ضرورت برداشتن رحم و در کفه دیگر عدم قدرت باروری را قرار دهید و قبل از انجام جراحی مطمئن شوید که هیسترکتومی برای شما بهترین است.

با پزشک خود صحبت کنید و اگر در لزوم آن شک دارید، نسبت به درخواست راه‌حلی دیگر، تردید نکنید.
در طی هیسترکتومی، پزشک با عمل جراحی، رحم شما را از لوله‌های تخمدانی، تخمدان‌ها و واژن جدا می‌کند.هیسترکتومی برای خانم‌هایی مطلوب است که دیگر قصد بچه‌دار شدن ندارند و از به‌کاربردن درمان‌های بی‌نتیجه و متعدد هم خسته شده‌اند.

m.r.arash بازدید : 218 سه شنبه 03 تیر 1393 نظرات (0)

 

معاینه سینه,روش معاینه سینه,روش معاینه پستان

خودآزمایی سینه ها، ویژه خانم ها
اگر سرطان پستان در مراحل اولیه کشف شود، بیشتر افراد مبتلا به آن با موفقیت می‌توانند درمان شوند به این دلیل است که خودآزمایی پستان، ماموگرافی و چک آپ‌های انجام شده توسط پزشکان حیاتی هستند. با انجام ماهیانه خود آزمایی پستان، شما یاد می‌گیرید که چگونه پستانتان را لمس کنید و دانستن حس لمس طبیعی پستان‌ها به شما در تعیین هر گونه تغییری در بافت پستان که ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد کمک می‌کند.
تمامی خانم‌ها بایستی که این معاینه را ماهیانه انجام دهند شامل خانم‌های حامله، شیرده و یائسه و نیز کسانی که پروتز پستان دارند.


چگونه خود آزمایی پستان انجام دهم؟
بهترین زمان برای انجام این معاینه در عرض چند روز اول پس از اتمام پریود ماهیانه شماست زیرا پستانهای شما در این زمان کمتر متورم و حساس هستند. اگر شما پریود نمی‌شوید، سعی کنید که روز خاصی از هر ماه برای مثال روز اول هر ماه را برای انجام آن در نظر بگیرید.


علائم و نشانه‌های مشکلات پستانی چیست؟
توده – تورم – التهاب و قرمزی پوست پستان – درد – پوسته ریزی نوک سینه – فرو رفتگی نوک پستان به تو – ترشح از سینه‌ها
اگر هر توده‌ای لمس کردید، فورا جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.


مراحل خود آزمایی پستان
۱ – نگاه کردن: همیشه باید این معاینه را در محیط پر نور انجام داد. لباس‌های خود را کاملا در آورده و جلوی آینه بایستید. در مرحله اول دستتان بایستی که صاف در کنار بدنتان قرار گیرد. پس از مشاهده هر دو سینه در این حالت از لحاظ وجود هر گونه برآمدگی و یا قرمزی پوست و یا فرو رفتگی نوک پستان، در مرحله بعد دستهایتان را سفت به باسنتان فشار داده و مجددا مشاهده کنید.در مرحله بعدی دست‌هایتان را با هم بالای سر برده و باز مشاهده کنید.


۲ – لمس کردن: روی پشت خود دراز کشیده و یک بالش زیر شانه چپ خود قرار دهید و سپس سینه را با وجود دست چپ در هر دو حالت زیر و بالای سر معاینه کنید. شما همچنین می‌توانید لمس را در حالت ایستاده و زیر دوش حمام انجام دهید چون در حالتی که نسج پستان با آب و صابون لیز شده است، معاینه آن راحت‌تر انجام می‌شود. سپس همین کار را با دست راست انجام دهید.اهمیت این نکته ضروری است که لمس فقط با نوک ۳ انگشت میانی که به هم چسبیده‌اند انجام شود.


مرحله لمس پستان می‌تواند با یکی از ۳ روش حلقوی، خطی و مثلثی شکل انجام شود هر کدام از آن‌ها را که انتخاب می‌کنید، لمس ناحیه فوقانی قفسه سینه از زیر استخوان ترقوه و نیز لمس زیر بغل را فراموش نکنید.در انتهای معاینه نوک سینه‌ها را به آرامی فشار داده و از لحاظ وجود هر گونه ترشح بررسی کنید.اگر متوجه هر گونه تغییری در لمس این نواحی شدید، حتما به پزشکتان مراجعه کنید.

m.r.arash بازدید : 238 سه شنبه 03 تیر 1393 نظرات (0)

 

قاعدگی,طولانی شدن دوران قاعدگی,علت طولانی شدن پریود

آیا طولانی شدن دوران قاعدگی نگران کننده است؟
دوران قاعدگی طولانی، اگرچه برای هر کسی آزاردهنده است، در برخی از زنان ، می تواند  نشانه  یک مشکل جدی باشد.
برای برخی زنان زمان در دوران قاعدگی به کندی می گذرد. بویژه اگر دوره قاعدگی آنها طولانی باشد. مدت زمان طبیعی خونریزی قاعدگی  از 3 تا 7 روز است. قاعدگی طولانی یا منوراژی به خونریزی بیش از یک هفته گفته می شود. بسته به شرایط، قاعدگی طولانی می تواند ناشی از مصرف هورمون های ضدبارداری یا وجود یک مشکل جدی ، باشد.

 

طول یک دوره قاعدگی زنان بزرگسال به طور متوسط از 21 روز تا 35 روز است.  دختران جوان تازه بالغ شده، یا زنانی که به یائسگی نزدیک می شوند ، ممکن است قاعدگی های منظمی نداشته باشند و طول این دوره بیشتر یا کمتر از میزان نرمال ، یا با خون ریزی شدید تر یا خفیف تر همراه  باشد.
معمولا این بی نظمی به دلیل تغییر در سطح هورمون ها ، بویژه هورمون استروژن رخ می دهد. استروژن به تشکیل لایه داخلی رحم که اندومتریوم نام دارد،  کمک می کند. این غشاء رحمی، یا محلی برای تخمک بارور شده خواهد شد یا اینکه در زمان خون ریزی قاعدگی بیشتر آن فرو ریخته و خارج می شود. در زمان دوره های قاعدگی نامنظم و آزاردهنده ، این تغییرات هورمونی شایع بوده و به ندرت نشانه ای از وجود یک مشکل جدی اند.


دلایل دوران طولانی خونریزی قاعدگی
ممکن است شما از پزشک خود بشنوید که وقتی با خون ریزی قاعدگی خیلی زیاد یا طولانی روبرو هستیم در شرایط بدنی خاصی قرار دارید. منوراژی به معنای دوره قاعدگی سنگین و طولانی مدت است. پلی منوره، به خون ریزی نامنظم در طول 21 روز یا کمتر اشاره دارد. این شرایط غیر عادی بعد از اینکه علل دیگری  مانند بارداری، رد شوند، مورد توجه قرار می گیرند.


خونریزی غیرعادی رحمی،  (DBU)اختلال در عملکرد رحم نیز یک علت دیگر قاعدگی طولانی است. این اختلال می تواند در هر زمانی از دوران باروری زنان، رخ دهد. ولی بیشتر در سنین بالای 40 سال رخ می دهد. این بیماری  نشان دهنده یک اختلال هورمونی است که استحکام لایه داخلی رحم را تحت تاثیر قرار می دهد و این منجر به بی نظمی، شدت خونریزی قاعدگی  یا طولانی شدن آن  می شود.


پزشکان این  مسئله را  به کمک هورمون ها درمان می کنند، استروژن، پروژسترون، یا ترکیبی از دو هورمون زنانه در قرص های ضد بارداری وجود دارند ،همچنان که از بارداری جلوگیری می کنند، می توانند به تولید منظم هورمون ها کمک کنند و در استحکام لایه داخلی رحم ، تاثیر گذار باشند. قرص های ضدبارداری حتی می توانند در درمان این بیماری در زنان، در اوایل شروع یائسگی آنها،  موثر باشند.


بعضی قرص های کنترل بارداری که ساختار هورمونی دارند، می توانند بر نوسانات، طول دوره و شدت دوره قاعدگی اثر بگذارند. همینطور، تغییر نوع قرص ضد بارداری که مصرف می کنید، می تواند بر خونریزی قاعدگی اثر گذارد.  بهرحال،  شما هرگز نباید خوسردانه، از قرص های ضدبارداری حتی جهت درمان دوره قاعدگی طولانی خود، برپایه حرف دیگران ، استفاده کنید. هر زنی دوره قاعدگی متفاوتی دارد و مصرف دارو ها، می تواند بر دوره قاعدگی تاثیر داشته باشد. بنابراین همیشه با مشورت پزشک خود، اقدام کنید.


شرایط اساسی که منجر به خونریزی طولانی قاعدگی می شوند:
اولین قدم در تشخیص علت خونریزی قاعدگی طولانی شما،مراجعه به متخصص زنان یا  پزشک متخصص سلامتی، است. پزشک بعد از انجام آزمایش ها، به تشخیص بیماری شما می پردازد.
بسته به سن شما، پزشک توسط آزمایش خون، وضعیت بارداری، سطح هورمون ها و کارآیی تیروئید را بررسی می کند. سایر آزمایش های تشخیصی ممکن است شامل تست پاپااسمیر، بیوپسی آندومتر و سونوگرافی  باشد.


عواملی که می توانند باعث خونریزی قاعدگی غیر طبیعی شوند:
- فیبروم های رحمی، رشد غیر سرطانی دیواره رحم
- هایپرپلازی آندومتر، آندومتر ضخیم
- اختلال خون ریزی مانند بیماری فون ویلبرراند  (هموفیلی)
- مشکل لخته شدن خون
- مشکلات تیروئید
- مشکلات غدد
- عفونت
- کیست های تخمدان
- پولیپ رحم
- سرطان
مشکلات مربوط به تخمک گذاری هم می تواند بر طولانی شدن دوره، اثر بگذارد.


درمان های خونریزی قاعدگی طولانی
در کنار درمان با روش ضدبارداری، درمان های خون ریزی غیر عادی عبارت اند از:
- دارو درمانی
- هیستروکتومی، عمل جراحی برداشتن رحم
- برداشتن آندومتر، عمل جراحی برداشتن یا سوزاندن پوشش رحم
شیوه درمان مناسب ، به علل بیماری شما و همینطور شرایط شخصی شما مثل اینکه بخواهید در آینده باردار شوید، یا نه، بستگی دارد. بعضی روش های درمانی مانند هیستروکتومی، سبب ناباروری می شوند.

خونریزی قاعدگی طولانی ممکن است تنها برای بعضی زنان آزاردهنده باشد یا اینکه نشانه ای از یک بیماری باشد.

m.r.arash بازدید : 320 سه شنبه 03 تیر 1393 نظرات (0)

 

یائسگی,علائم یائسگی,دوران یائسگی

 استقبال از دوران یائسگی به 10 دلیل!
اغلب بانوان با تغییرات مثبتی که در اثر شروع یائسگی در زندگی  آنها رخ می دهد، شگفت زده می شوند.
دیدگاه منفی که با شروع یائسگی در ذهن اکثر خانم ها وجود دارد، با نشانه ها و علائم ناخوشایندی همراه است مانند گرگرفتگی، خشکی دهانه رحم، نوسانات خلقی، نازک شدن موها و اختلالات در خواب. البته که این لیست بلند، مایوس کننده است، اما باید در نظر داشت که شروع دوران یائسگی می تواند تاثیرات مثبتی در زندگی داشته باشد.

 

اولاً همه تغییرات فیزیکی ایجاد شده بر اثر کاهش هورمون های زنانه، منفی نیستند، ثانیاً باوجود تغییر خیلی از احساسات فردی، حضور زن در روابط اجتماعی می تواند با انرژی تر و فعال تر انجام شود. با خواندن متن زیر با تاثیرات مثبت و خوشایندی که شروع این دوره برای زنان داشته است، آشنا خواهید شد.


پایان دوره قاعدگی
یائسگی در واقع نشانه پایان دوره عادت های ماهانه است که این خود دلیل خوشحالی برای بسیاری از خانم هاست. یعنی دیگر نگرانی از بابت استفاده از نوار بهداشتی، تامپون و لکه بینی نخواهید داشت و خبری از دلدرد و گرفتگی عضلات شکم در این دوره وجود ندارد و پس از سپری کردن دوره پیش یائسگی(زمانی است با پریودهای نامنظم همراه با خونریزی های شدید و با شروع و پایان نامشخص) ، به آرامش خواهید رسید.

 

دکتر Cynthia Stuenkel متخصص بیماری های غدد و بهداشت زنان و استاد بالینی پزشکی دانشگاه کالیفرنیا- سادیگو می گوید: اکثر خانمها با شروع پریودشان که با خونریزی های زیاد همراه است، فعالیتهای خود را محدود کرده و ملزم به استراحت در خانه هستند. برای آنها دوران یائسگی همانند رهایی و آزادی از این دردها و فشار هایی است که تحمل می کردند. این بیماران اظهار داشته اند که بعد از شروع یائسگی می توانند با خیال راحت لباس سفید و رنگ روشن بپوشند.


خداحافظی با دردهای پیش از قاعدگی PMS
معمولاً زنان یک یا دو هفته پیش از شروع پریودشان، شاهد علائم فیزیکی و احساسی خواهند بود که به آنها سندروم پیش قاعدگی می گویند. از جمله حساسیت به لمس پستان و سردرد به مصرف بیشتر غذا و تحریک پذیری . این علائم در اکثر زنان بسیار شایع است. بر اساس تحقیقات دانشکده زنان و زایمان، 85% از زنان قبل از شروع پریودشان حداقل یکی از این علائم را تجربه می کنند.

 

در دوره پیش یائسگی، این علائم به طور موقتی و  با شدت بیشتری تجربه می شود. چرا که سطح استروژن متغیر است و بالا یا پایین می رود. خوشبختانه در دوران یائسگی این دردها و علائم به طور کل ناپدید می شوند. دوره پیش یائسگی به سالهایی اطلاق می شود که میزان هورمون ها در بدن بسیار متغیر است. به دلیل تغییرات شدید هورمونی، تغییرات در احساسات و خلق و خوی زنان انکار ناپذیر است . به همین دلیل این دوره، دوره ای ناخوشایند برای زنان تلقی می شود.


مقاربت بدون ترس از باردار شدن
زنان در این دوره می توانند از سکس بدون نگرانی از احتمال باردار شدن، لذت ببرند و این یک تفاوت بزرگی است. طبق تحقیقات بهداشت زنان در سراسر کشور و مطالعه تغییرات جسمانی و روانی زنان در دوران میانسالی، یائسگی یک دوره بزرگ در زندگی آنها است.  دکتر Nanette Santoro   استاد دانشگاه و مدیر بخش ترشح غدد و تولید مثل کالج پزشکی آلبرت انیشتن در نیویورک می گوید: در میان زنان با عقاید مذهبی و فکری مختلف در آمریکا، تمامی آنها بهترین حسن و فایده دوره یائسگی را ، امکان نزدیکی و مقاربت بدون نگرانی از باردار شدن دانسته اند. آنها اعتقاد دارند، چون دیگر لازم نیست نگران عواقب غیر منتظره مقاربت باشند، بنابراین می توانند در دوره یائسگی با لذت و آرامش بیشتری از سکس لذت ببرند.


پایان سردردهای هورمونی
طبق نتایج بدست آمده از موسسه ملی سردرد، زنان سه برابر بیشتر از مردان به سردرد مبتلا می شوند. تقریبا 70% از بانوان، میگرن های مربوط به قاعدگی دارند. سردردی که در اثر تخمک گذاری و یا در زمان پریود اتفاق می افتد. مانند سایر سردردهای میگرنی، اینها نیز در یک سمت از سر و به شکل ضربان دار است که گاهی با حالت تهوع و استفراغ و حساسیت به نور و صدا نیز، همراه اند.


در یک دوره عادت ماهانه طبیعی، نوسانات سطح هورمون های استروژن و پروژسترون ،باعث بروز دردهای میگرنی می شود. ولی بعد از دوره یائسگی سطح این هورمون ها در بدن افت می کند و هورمون هایی که موجب سردرد می شود نیز کاهش می یابند. دکتر Santoro می گوید:معمولاً با وجود نوسانات هورمونی ناشی از پیش یائسگی، سردردهایی به صورت موقت و با شدت زیاد اتفاق می افتد. اما با گذر از دوره پیش یائسگی ،این سردردها به طور کل از بین می روند.


کاهش فیبروئید رحمی (فیبرون)
بیشتر خانم ها با نزدیک شدن به دهه 50 زندگیشان دچار فیبرون های رحمی می شوند که تقریباً همیشه این تومورها خوش خیم هستند. رشد فیبرون ها وقتی که سطح استروژن در بدن بالا می رود، گسترش پیدا می کند. در زمان بارداری که سطح هورمونها افزایش پیدا کرده و در زمان پیش یائسگی زمانی که سطح استروژن از حد نرمال ، بالاتر بوده احتمال بروز فیبرون زیاد می شود. در صورتیکه علائم فیبرون از جمله درد، خونریزی های شدید قاعدگی، فشار بر مثانه شدید باشد، پزشکان جراحی را پیشنهاد می دهند.

 

خوشبختانه زمانی که خانم ها به سن یائسگی می رسند و سطح استروژن بدن آنها کاهش می یابد، رشد فیبرون ها متوقف شده و حجم آنها کاهش می یابد. دکتر Marcie Richardson مدیر خدمات مشاوره یائسگی دانشگاه هاروارد بوستن ماساچوست می گوید: برای خانم هایی که فیبرون آنها در حال رشد است و تمایلی به جراحی ندارند یا آنهایی که دچار خونریزی های شدید در زمان پریودشان می شوند، یائسگی یک راه حل خوشایند است. همچنین زنانی که دردهای ناشی از فشار فیبرون به مثانه را دارند، دوره یائسگی به کاهش دردها کمک می کند.


فرصتی برای سبک سنگین کردن و ارزیابی زندگی
Margaret Mead کارشناس رشته مردم شناسی از این دوره با عنوان "خوشمزگی یائسگی"  نام می برد. بسیاری از زنان ، هم به شکل جسمانی و هم روانی در دوره یائسگی خود انرژی زیادی تجربه می کنند. این عامل باعث می شود که دوره یائسگی، زمانی برای ارزیابی گذشته باشد. اغلب زنان از این دوره برای بازنگری در روابط خود، تخصص ها و مراقبت از سلامتیشان بهره می برند و از نیرو و انرژی خود در مسیری متفاوت استفاده می کنند.

 

بهترین راه این است که از این دوره به اصطلاح "بیداری انرژی" ، به بهترین شکل استفاده کرده و برای ادامه حرکت در مسیر زندگی، بهترین راه را انتخاب کنند. دکتر Stuenkel به زنانی که در حال تجربه این دوره از زندگیشان هستند، نصیحت می کند که با مقایسه شرایط زندگی با ایده آل هایی که در ذهن داشتند ،چه در زندگی شخصی و چه در زندگی اجتماعی و شغلشان، بهترین و ارزشمند ترین انتخاب را داشته باشند.


اعتماد به نفس عالی
برای زنان یائسه گزارش احساس قدرت و انرژی امری عادی است. بخشی از آن به علت تغییرات بیولوژیکی بدن در این دوره است و بخش دیگر هم به علت همزمانی دوره پختگی و با تجربگی زندگی است که با یائسگی در یک زمان اتفاق افتاده است. دکتر Richardson می گوید: زنان اغلب از  عادت ماهانه، نگرانی از باردار شدن و تغییرات خلق و خو پیش از شروع پریودشان، رهایی پیدا می کنند. در این زمان فرزندانتان نیز بزرگ شده اند و شما وقت کافی برای کارهای شخصی و پیگیری آرزوهایتان خواهید داشت.

 

بعد از سپری شدن بیش از پنجاه سال از عمرتان همراه با تجربه بالا و پایین های زندگی، روابط متفاوت، پرورش و تربیت فرزندان و درگیریهای شغلی، حالا دیگر وقت آن رسیده که با اعتماد به نفس زیاد به دنبال خواسته های شخصیتان بروید و به حل و فصل مسائل زندگیتان بپردازید.


زمانی برای ریسک کردن
دکتر Stuenkel می گوید: سابقاً دوران بعد از یائسگی را سومین دوره زندگی عنوان می کردیم. اما اکنون به خانم ها می گوییم این شروع دوره دوم زندگیتان است که باید از آن لذت ببرید. عقب نکشید که زمان خوشی آغاز شده است. این پیامی است که زنان در ابتدای دوره یائسگی می شنوند،  چرا که دوره میانسالی زمانی برای ریسک کردن و استفاده از فرصت هاست.

 

برخی شغلشان را تغییر می دهند. برخی انتخاب شغلی همراه با سرگرمی بیشتر یا تجربه دوست یابی در اینترنت و یا سایر کارهای ماجراجویانه مانند کوهنوردی یا اسکیت کردن و یا سایر ورزش ها را انتخاب کنند. اگر درگذشته میل به انجام کاری را داشته اید، الان بهترین وقت برای پیگیری آن و لذت بردن از زندگی خواهد بود.


تمرکز بر مراقبت شخصی
بعد از پرورش و رشد فرزندانتان و مستقل شدن و شروع به کار آنها، زنان در دوره یائسگی فرصت کافی خواهند داشت تا به سلامت و مراقبت از خود بپردازند. دکتر Santoro می گوید: این بهترین زمان برای مراقبت کامل از خود است. برای بسیاری از زنان این دوره زمان مناسبی برای ایجاد تغییرات در جهت بهبود سلامت و بهداشت شخصیشان خواهد بود. این تغییرات می تواند با انجام معاینات منظم و روتین آغاز گردد.

 

آزمایشاتی مانند ماموگرافی و یا تست پاپ اسمیر و آزمایشات پستان. همچنین می توان از یک رژیم غذایی سالم که از چربی کمی برخوردار است بهره برد. خوردن میوه جات و سبزیجات، انجام فعالیتهای فیزیکی منظم از پیاده روی گرفته تا دوچرخه سواری و باغبانی یا انجام کارهای منزل توصیه می شود و در نهایت انجام فعالیتهایی که باعث کاهش استرس خواهد شد. تکنیکهایی مانند مدیتیشن، ریلکسیشن ، تای چی در کاهش اضطراب مفید خواهند بود.


همراهی با همنوعان و دیگر زنان یائسه
زمانی که گرگرفتگی شما را وادار به استفاده از لباسهای خنک و نازک می کند و هنگامی که فراموش کرده اید برای خرید چه به سوپرمارکت آمده اید، از مصاحبت با زنانی که شرایط مشابه شما را دارند، لذت ببرید. صحبت کردن و حتی شوخی کردن در مورد شرایط یائسگی ، کمک خواهد کرد که تجربیاتتان را با دیگران در میان گذاشته و اطمینان حاصل کنید که در این دوره تنها نیستید. نه تنها با تبادل شرایط و تجربیات ، بلکه احساس همدلی و همدردی به زنان، این امکان را می دهد تا با شجاعت بیشتری به مقابله با مشکلات پیش آمده، رفته و این همراهی با هم نوعان باعث خواهد شد این اطمینان را بدست آورند که شرایط ناخوشایند پیش آمده، زیاد به طول نخواهد انجامید.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    هزینه کردن در کدام یک از موارد برای شما لذت‌بخش تر است؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1026
  • کل نظرات : 264
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 219
  • آی پی امروز : 171
  • آی پی دیروز : 42
  • بازدید امروز : 335
  • باردید دیروز : 83
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 418
  • بازدید ماه : 805
  • بازدید سال : 16,945
  • بازدید کلی : 1,549,886