loading...
سایت عاشقانه رویای تلخ
آخرین ارسال های انجمن
m.r.arash بازدید : 326 یکشنبه 08 تیر 1393 نظرات (1)

در دوران بارداري توجه به مراقبت هاي مربوط به اين دوران مهم است
1- کم خوني که ناشي از سو» تغذيه مي باشد. و علائم آن زردي يا سفيدي در لب ها و پلک ها و صورت و کف دست خستگي حين انجام کار و نفس نفس افتادن پاهاي متورم که اين کم خوني خطرات جدي براي جنين به بار مي آورد.
2- بررسي فشار خون مادر که افزايش فشار خون منجر به مسموميت حاملگي، با نشانه هاي تهوع، استفراغ، اسهال، تورم غوزک پا و ازدياد وزن است و در صورت ادامه اين مسموميت مادر دچار صرع شده و باعث مرگ جنين و مادر مي شود.
3- آزمايش ادراري جهت بررسي ميزان قند و پروتئين (آلبومين) ادرار مادر که وجود آلبومين در ادرار ناشي از عفونت کليه، مثانه، مسموميت حاملگي است.
گاهي در حدود هفته شانزدهم حاملگي طبق صلاح ديد پزشک آزمايش سه گانه از زن حامله به عمل مي آيد طي اين آزمايش مقادير دو نوع هورمون استريول و  HCG  و يک نوع پروتئين به نام  AFD  در بدن زن باردار اندازه گيري مي شود کع با اين آزمايشات ابتلاي جنين به سندرم دادن بررسي مي شود. همچنين وجود مقادير بيش از حد  AFD  در بدن مادر يکي از نشانه هاي احتمالي بيماري شکاف در نخاع جنين محسوب مي شود.
تغذيه و رشد مغز
کمبود مواد غذايي در جريان رشد ممکن است موجب توفق رشد شود در بسياري از مطالعات انجام شده در 25 سال گذشته اثر سو» تغذيه ابتداي را با رشد مغزي يادگيري و چگونگي رفتار مرتبط دانسته اند. يکي از عناصر معدني که سالهاست اثر آن روي رشد شناخته شده يد است کمبود يد اگر معالجه نشود فرد را دچار عقب ماندگي ذهني، وقفه در رشد غير طبيعي استخوان مي شوند. امکان ناشنوايي، پوستي زبر و خشن پيدا مي کنند. گزارش از مصرف زياد يد هم توسط  FDA  بدست آمده که مشکلاتي ايجاد کرده است.
 ماده کاني ديگر که کمبود آن موجب نقائص مادرزادي مي شود روي  Z  است. مشکلاتي چون لب شکري شدن اختلالات سقف دهان، ناهنجاري هاي مغزي، کجي پا، چسبندگي انگشتان، بدشکل گيري شست ها و فتق مي شود.  کمبود منگنز در دوره بارداري منجر به رشد ناقص اسکلت و شکل گيري اتوليت و در نتيجه عارضه کري مي شود. از ميان ويتامين هايي که با نقائص زمان تولد ارتباط دارد ويتامين  A  است. و نمونه هاي ديگر سندرم کومادين است که ناشي از استفاده بيش از حد ويتامين  K  است. و نقائص لوله تنفسي که با کمبود اسيد فوليک ارتباط دارد.
در اينجا لازم است اشاره کنيم به تغذيه ايوفونيک که توصيقي از رابط بين تغذيه و ژن هاست نيازهاي تغذيه اي تحت تاثير عوامل محيطي و ساختاري ژنتيکي فرد است عوامل محيطي که نيازهاي تغذيه اي اثر مي گذارد مربوط به ترکيب رژيم مصرف کننده و حالات استرس و بيماري است. مانند الگوهاي آنزيم ها و هورمون  ها که به نوبه خود روي نيازهاي مربوط به مواد غذايي اثر مي گذارند.
با توجه به اينکه استرس ها مي توانند بيماري هاي مختلفي را براي مادر و جنين بوجود آورند، توجه به مواد غذايي که مي توانند بر ميزان استرس درک شده اثر بگذارند مهم است مثلا بعضي غذاها افزايش سطح سروتونس که باعث ايجاد آرامش مي شود در خون مي شوند. بعضي مواد غذايي باعث کاهش سطح هورمون کورتيزول و آدرنالين (که در شرايط استرس افزايش مي يابد) بعضي غذاها با تقويت سيستم ايمني و کاهش فشارخون بدن را از عوارض استرس در امان نگه مي دارد. آيا غذاهاي ضد استرس را مي شناسيد؟
تمام کربوهيدرات ها در مغز باعث افزايش ترشح مواد شيميايي سروتوبين مي شوند مثل حبوبات، نان، جو دوسر و پاستا، مرکبات، که ويتامين  C  دارند سطح هورمون ادرنالين و کورتيزول را پايين آورده باعث تقويت سيستم ايمني مي شود.
منيزيوم در تعديل سطح کورتيزول خون بسيار موثر است. سطح پايين منيزيوم باعث افزايش سر درد و خستگي ناشي از استرس مي شود. چاي باعث مي شود سطح کورتيزول در سرايط استرس پايين تر باشد و قهوه برعکس عمل مي کند.
ويتامين  C  موجود در بادام موجب تقويت سيستم ايمني مي شود. کبسيم موجود در شير باعث کاهش اسپاسم عضلاني و ايجاد حالت آرامش در بدن است.
آزمايشات بعد از تولد
1 -PKU (چند قطره خون از کف پاي بچه گرفته مي شود.)
2- آزمايش تيروئيد
3- آزمايش هماتوکريت (پايين بودن هماتوکريت در برخي نوزادان نشانگر خونريزي داخلي و کاهش غيرطبيعي حجم خون است)
بعد از تولد يک مورد ديگر که بايد مورد توجه قرار گيرد زردي پوست نوزادان است: به چند دسته تقسيم مي شوند، علت نوزاداني که با پوست زرد به دنيا مي آيند.
1- عامل RH
2- کم خوني
3- ناسازگاري هاي گروه خوني o    و  AB  (که در زنان پاترانسفوزيون برطرف مي شود.)
4- ورم کبد نيز باعث زردي مي شود.
5- ابتلا» به تاکسوپلاسموزيس که از آثار آن زردي پوست، فرورفتن چشم به نام آنوفتالمي و گاهي ديابت بي ميزه (زردي هاي روز اول اغلب با درمان از بين مي رود.)
اگر زردي بعد از دو يا سه روز ايجاد شود:
1- زردي فيزيولوژيک است که در صورت ادامه آن باعث رسوب رنگ دانه هاي صفراوي روي مراکز عصبي ممکن است کرنيکتروس ايجاد کنند.
2- گالاکتوسمي (کمبود آنزيمي که لاکتوز شير را به گلوکز تبديل مي کند)
3 -فنون کتواورمي
4- ورم کبدي (که مي تواند ناشي از تبخال تناسلي باشد)
5- توکسلاسموز
6- کم خوني ارثي
7- کرتنيسم
8- سفليس مادرزادي
9- ازدياد مصرف ويتامين K
10- زردي ناشي از گرفتگي مجاري صفراوي بوسيله صفرا
اگر زردي بعد از يک هفته ايجاد شود:
1- هپاتيت
2- بستگي مجاري صفراوي با بزرگ شدن کبد ادرار پررنگ و زرد شدن لباس هاي نوزاد مشخص مي شود.
3 -تاکسموپلاسموزيس
آزمايشات عصبي نوزادان
از روز دوم تولد به بررسي نوزاد مي پردازيم:
1- توجه به گريه هاي نوزاد (گريه شديد گاهي ناشي از عدم تشکيل نيمه مغز و تصلب شرائن مغز است.
2- نوزاداني که زياده از حد خواب آلوده و روز دوم و سوم تولد هنوز براي شير خوردن بيدار نمي شوند و بي حال هستند مي تواند علامتي بر نارسي بودن باشد.
  نوزاد سالم خواب عميق دارد و در هر شبانه روز حداقل بيست ساعت در خواب و هشيار تر و کم خواب تر از نوزادان نارس است. خميازه مي کشد، عطسه مي کند، عضلات دست و پاي خود را کش مي دهد، و از دهانش آب مي آيد تا دو سه روز اشک ندارد. دست و پايش به خوبي حرکت مي کند و بتدريج رفلکس ها رو به پيدايش است. از طريق بررسي رفلکس ها به سلامت دستگاه عصبي نوزاد پي مي بريم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط nafas3344 در تاریخ 1393/08/02 و 15:05 دقیقه ارسال شده است

مرسی خییییییلی به درد خوردشکلکشکلک


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    هزینه کردن در کدام یک از موارد برای شما لذت‌بخش تر است؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1026
  • کل نظرات : 264
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 219
  • آی پی امروز : 478
  • آی پی دیروز : 42
  • بازدید امروز : 3,128
  • باردید دیروز : 83
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 3,211
  • بازدید ماه : 3,598
  • بازدید سال : 19,738
  • بازدید کلی : 1,552,679